content top
iPhone, Omnia eller Xperia

iPhone, Omnia eller Xperia


Många väntade på releasen av iPhone från Apple och nu har Samsung tagit vid med Omnia och Sony Ericsson med Xperia.
Vilken skall man egentligen välja? Vilka är skillnaderna? Eftersom jag överlag gillar produkter från Apple, så skulle jag mer än gärna köpt en iPhone. Men om jag tittar närmare på de tre mobiltelefonerna, skulle jag ändå välja iPhone?

I mitt tycke har är iPhone snyggast av de tre. Men alla Apple-produkter är stilrena och snygga. Xperia tycker jag är fulast och ser tjock och klumpig ut om man jämför med iPhone och för den delen även Omnia.
Störst display/skärm har iPhone med 3,5 tum och följs av Omnia med 3,2 tum. Minst är alltså Xperias med exakt 3 tum display/skärm.

Vilken är lättast då? Omnia är lättast, men iPhone ligger inte långt efter. Tyngst är Xperia eller tyngst och tyngst. Det skiljer 15-20 gram mellan alla tre.samsung omnia

Alla tre har också inbyggd kamera och här är Omnia överlägsen med 5 megapixlar och sämst är iPhone med bara 2 megapixlar. Xperia hamnar mitt emellan med 3,2 megapixlar.

iPhone använder operativsystemet OS X iPhone och de övriga Windows Mobile 6.
Det är mycket funktioner och detaljer som är lika mellan dessa tre mobiltelefoner. Alla klarar att spela upp film och musik i olika format. Samtliga kan anslutas till trådlösa nätverk med 802.11b och 802.11g. Det finns också 3G på samtliga samt Bluetooth.

iPhone finns i två olika versioner, 8 gb och 16 gb. Detsamma gäller Omnia, men Xperia levereras med 4 gb som kan byggas på till max 32 gb.

sonyericsson xperia x1Prismässigt skiljer det 1000 kr mellan den dyraste och billigaste. Dyrast är iPhone (6899 kr) och billigast är Omnia (5050 kr med 8 gb). Detta är en jämförelse utan abonnemang.

Nu när jag tittat närmare på de mobiltelefoner, så skulle jag nog inte valt iPhone utan Omnia. Den har trots allt en 5 megapixel kamera och jag fotograferar väldigt mycket samt att den har ett fördelaktigt pris. I övrigt är Omnia och iPhone likvärdiga med snarlika funktioner och detaljer.

Skriv kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *